- MacWorld:

Fantastisk känsla i Neverwinter Nights 2

AvEtt av världens bästa rollspel har äntligen fått en Mac-uppföljare. I Neverwinter Nights 2 får du åter anpassa din karaktär och därefter välja mellan ondska och godhet eller lite mitt i mellan tillsammans med ditt alldeles egna episka entourage.

Neverwinter Nights 2 är för dig som tröttnat på enkelheten i World of Warcraft och vill anpassa din karaktär in absurdum. Ja, och så slipper du umgås med andra människor också. Det är ett klassiskt rollspel där du tillsammans med andra datorkaraktärer bildar ett episkt sällskap för att utrota ondskan, eller bli en del av den, beroende på val i spelet. Dessa karaktärer möter du under spelets gång och hur länge de vill följa med dig beror på ditt eget beteende och intresse för deras livsöden. Har du spelat Knights of the Old Republic känner du igen dig.Lite för många valmöjligheter

Neverwinter Nights 2 tar det mesta från tidigare rollspel men gör det lite mer vilket oftast förstärker känslan av hur mycket du kan påverka det äventyr som det faktiskt är att spela. Det är inte alltid till godo dock. Hanteringen av alla de tusentals prylar som plockas upp från fienden när de dör är rätt omständligt. Det är svårt att hålla koll på vilken av ens medhjälpare som har sköld A och svärd B till karaktär C. Säkerligen en dröm för den riktiga inbitna, men mindre roligt för undertecknad. Ljud, bild och berättande
Om jag var en mäktig trollkarl är det säkerligen så här jag skulle låta men knappast se ut, grafiken är helt enkelt lite föråldrad. Miljöerna är också något gråa och husen i själva staden Neverwinter ser lite för lika ut. Berättandet är det dock inget fel på och det är spelets absolut starkaste sida.Sammanfattning
Det var längesedan det kom ett nytt spel av den här typen till Macen, och nu när det var dags har teamet bakom Neverwinter Nights slagit på stort med uppföljaren till ett av världens bästa rollspel. Tvåan har egentligen inte utvecklats särskilt mycket och ärligt talat skulle vi gärna sett lite bättre grafik och någon mer anpassning till mindre vana rollspelare. Men det är också den enda egentligen kritiken vilket gör att vi varmt kan rekommendera det här spelet.

FAKTA
Systemkrav: Processor: 2.0 GHz (endast Intel). RAM: 1 GB. Grafik: 128 MB Videominne (stödjer ej Macbook, Mac Mini och Macbook Air). Hårddiskutrymme: 6.5 GB. Media: DVD. Operativystem: Mac OS X "Tiger" 10.4.11 eller högre.
Styrkontroll: Mus och tangentbord

"Äkta" rollspelskänsla.
Fantastiskt berättande
Minus
Inte världens snyggaste
Något komplicerat inventariesystem
Gratis guide: Så kopplar du mobilen till tv:nMer sånt? Fyll i din e-postadress så får du MacWorlds nyhetsbrev

Please don't insert text in the box below! Villkor
Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8


 


- MacWorld:

Apple fortsätter expandera i Kina


- MacWorld:

iPad

IDC: iPad tappar marknadsandelar


- MacWorld:

Apple

Apple ökar utgifterna för forskning


- MacWorld:

Kan jag tömma papperskorgen selektivt?


- MacWorld:

Apple

Apple stäms av anställda i Kalifornien


- MacWorld:

Apple kan släppa betalsystem i höstNyheter och tips från Teknik & Trender. ANNONS

Laddaren som skapar elektricitet med hjälp av vatten och salt

Så enkelt reparerar du din Iphone själv

Så undviker du batteritorsk i mobilen

Surfa som hemma även utomlands- MacWorld:

"Yosemite släpps i slutet på oktober"


- MacWorld:

OS X Yosemite

Fritt fram att testa OS X Yosemite


- MacWorld:

iPhone

Apple svarar på kritik från forskare


- Computer Sweden:

ipad

Svenska skattepengar för
hundratals miljoner till Apple


- MacWorld:

iPhone

Smått och gott från Apples rapport


- MacWorld:

Varför fungerar inte Project Libre?


- MacWorld:

Problem med Macbook Air-uppdatering


- MacWorld:

Apple har köpt 29 företag på 9 månader


- MacWorld:

Apple

Oväntat trög försäljning av iPad

MacWorlds podcast


Du har väl inte missat vår podcast? Redaktionen diskuterar spaningar och nyheter i Applevärlden. Prenumerera för att inte missa något avsnitt.
Allt om OS X Yosemite och iOS 8