Ett av världens bästa rollspel har äntligen fått en Mac-uppföljare. I Neverwinter Nights 2 får du åter anpassa din karaktär och därefter välja mellan ondska och godhet eller lite mitt i mellan tillsammans med ditt alldeles egna episka entourage.

Neverwinter Nights 2 är för dig som tröttnat på enkelheten i World of Warcraft och vill anpassa din karaktär in absurdum. Ja, och så slipper du umgås med andra människor också. Det är ett klassiskt rollspel där du tillsammans med andra datorkaraktärer bildar ett episkt sällskap för att utrota ondskan, eller bli en del av den, beroende på val i spelet. Dessa karaktärer möter du under spelets gång och hur länge de vill följa med dig beror på ditt eget beteende och intresse för deras livsöden. Har du spelat Knights of the Old Republic känner du igen dig.

Lite för många valmöjligheter
Neverwinter Nights 2 tar det mesta från tidigare rollspel men gör det lite mer vilket oftast förstärker känslan av hur mycket du kan påverka det äventyr som det faktiskt är att spela. Det är inte alltid till godo dock. Hanteringen av alla de tusentals prylar som plockas upp från fienden när de dör är rätt omständligt. Det är svårt att hålla koll på vilken av ens medhjälpare som har sköld A och svärd B till karaktär C. Säkerligen en dröm för den riktiga inbitna, men mindre roligt för undertecknad.

Ljud, bild och berättande
Om jag var en mäktig trollkarl är det säkerligen så här jag skulle låta men knappast se ut, grafiken är helt enkelt lite föråldrad. Miljöerna är också något gråa och husen i själva staden Neverwinter ser lite för lika ut. Berättandet är det dock inget fel på och det är spelets absolut starkaste sida.

Sammanfattning
Det var längesedan det kom ett nytt spel av den här typen till Macen, och nu när det var dags har teamet bakom Neverwinter Nights slagit på stort med uppföljaren till ett av världens bästa rollspel. Tvåan har egentligen inte utvecklats särskilt mycket och ärligt talat skulle vi gärna sett lite bättre grafik och någon mer anpassning till mindre vana rollspelare. Men det är också den enda egentligen kritiken vilket gör att vi varmt kan rekommendera det här spelet.

FAKTA
Systemkrav: Processor: 2.0 GHz (endast Intel). RAM: 1 GB. Grafik: 128 MB Videominne (stödjer ej Macbook, Mac Mini och Macbook Air). Hårddiskutrymme: 6.5 GB. Media: DVD. Operativystem: Mac OS X "Tiger" 10.4.11 eller högre.
Styrkontroll: Mus och tangentbord

"Äkta" rollspelskänsla.
Fantastiskt berättande
Minus
Inte världens snyggaste
Något komplicerat inventariesystem